Uslovi korišćenja 

Poslednja promena, 06.11.2019.

Uvodne odredbe

Premija Plus d.o.o, društvo za posredovanje u osiguranju, ul. Kralja Petra 32/3, 11000 Beograd, MB: 20492767, PIB:105924725 (u daljem tekstu: Premija Plus/Rukovalac) objavljuje ove Uslove korišćenja (u daljem tekstu: Uslovi) koji se odnose na uslove korišćenje internet sajta klikosiguranje.rs (u daljem tekstu: Sajta), kao i na pravila u vezi sa korišćenjem kolačića. Sajt je u vlasništvu Premije Plus i razvijen je za korišćenje isključivo na području Republike Srbije, odnosno web domena rs.

Svaki korisnik Sajta u obavezi je da se pre korišćenja Sajta upozna sa Uslovima, kao i da koristi Sajt u skladu sa načelom dobrog domaćina, te da ni na koji način ne koristi Sajt protivno propisima Republike Srbije i dobrim poslovnim običajima.

Premija Plus zadržava pravo da izvrši izmenu i dopunu Uslova u skladu sa zakonskim propisima i svojim poslovnim potrebama. Svaka izmena Uslova je obavezujuća  od dana objavljivanja na Sajtu. Molimo Vas da pogledate znak "Poslednja promena" na vrhu ove stranice da biste videli kada su Uslovi poslednji put promenjeni. Vaše korišćenje Sajta nakon promene Uslova znači da ste prihvatili promenjeni tekst Uslova.

Ni pod kojim okolnostima Premija Plus  nije odgovorna za bilo koju vrstu štetnih posledica nastalih usled kraćeg ili dužeg prekida rada web-servisa, nepravilnog funkcionisanja ili problema u funkcionisanju interneta, kvarova na kompjuterskoj opremi ili problema sa istom, problema u funkcionisanju telekomunikacione opreme ili drugih uređaja i opreme koji su van kontrole i uticaja Premije Plus.

Premija Plus putem Sajta nudi svoju uslugu posredovanja u osiguranju (u daljem tekstu: posredovanje) i to za slučaj kupovine putnog zdravstvenog osiguranja (u daljem tekstu: putno osiguranje), kao i kod naručivanja informativnih ponuda za druge vrste osiguranja (u daljem tekstu: ponude), koje su dostupne na Sajtu.

 

Naručivanje ponuda

Nakon odabira željene vrste osiguranja, potrebno je da popunite upitnike sa podacima koji su nama kao posrednicima neophodni  za pribavljanje ponuda od osiguravajućih kuća (u daljem tekstu: Osiguravača). Kod svake vrste osiguranja postoji nekoliko koraka koji sadrže upitnike, kada se popuni jedan upitnik, prelazi se na sledeći klikom na odgovarajuće dugme. Ponude se smatraju naručenim u trenutku kada prođete celokupan proces poručivanja. Na e-mail adresu koju ste ostavili u upitniku dobićete e-mail potvrde da je porudžbina ponuda primljena od strane Premije Plus. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da ponovite proces poručivanja. Premija Plus će isporučiti sve poručene ponude na Vašu e-mail adresu, a u skladu sa Vašim zahtevom.

 

Kupovina polise putnog osiguranja

Na Sajtu je dostupna opcija posredovanja prilikom kupovine putnog osiguranja. Ako odaberete tu opciju, u prvom koraku potrebno je da popunite upitnik koji sadrži relevantne podatke za osiguranje, kako bismo Vam u narednom koraku prikazali ponude putnog osiguranja, pripadajuće uslove i tabele pokrića Osiguravača; ako je ponuda Osiguravača za Vas prihvatljiva, nakon odabira one koja Vam odgovara, potrebno je da unesete lične podatke ugovarača osiguranja/osiguranika. Nakon saglašavanja sa internim dokumentima Premije Plus na Sajtu, bićete preusmeren na Internet prodavnicu Osiguravača radi zaključenja i plaćanja polise putnog osiguranja. Nakon redirekcije, svaki korisnik dobija mail od našeg servisa u kome zahvaljujemo što koristite Sajt za opciju putnog osiguranja. Na Interent prodavnici Osiguravača korisnik se saglašava sa dokumentima Osiguravača i ulazi u finalni proces kupovine i vrši uplatu premije osiguranja. Korisnik se obavezuje da će poručen proizvod osiguranja platiti Osiguravaču platnom karticom online u trenutku kupovine polise. Dostava polise se vrši u PDF formatu, na e-mail adresu koju je korisnik evidentirao u procesu popunjavanja potrebnih podataka, a tek nakon potvrde o uspešno izvršenoj transakciji putem platne kartice.  

 

Kreiranje naloga

Korisnici imaju opciju da na Sajtu kreiraju nalog, tako što će ostaviti određene podatke o ličnosti, kao što su: ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona, odabranu lozinku. Ukoliko se odlučite za kreiranje naloga, nakon unosa traženih podtaka, naš servis poslaće Vam mail za registraciju. Takođe, nakon što korisnik koji želi da kupi putno osiguranje ili pošalje zahtev za neku od vrsta osiguranja, na koraku lični podaci ostavi svoje podatke i da saglasnost za obradu, naš sistem šalje mail sa predlogom za registraciju, kako bi se poboljšalo korisničo iskustvo. Registracija je u svakom slučaju opciona.

 

Istinitost i tačnost dostavljenih podataka

Tokom korišćenja Sajta, odnosno procesa kupovine ili naručivanja osiguranja, korisnik je dužan da dostavi istinite, tačne i potpune podatke i obavezan je da na sva pitanja dogovori ispravno i tačno. Premija Plus neće snositi bilo kakvu odgovornost za unos nepotpunih, neispravnih ili netačnih podataka, koje korisnik unese prilikom korišćenja usluga Sajta, odnosno u toku procesa kupovine ili naručivanja osiguranja putem Sajta.

 

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj postavljen na ovaj internet sajt je vlasništvo Premije Plus. Korišćenje, štampanje, kopiranje, prikazivanje, menjanje, distribucija, reprodukcija ili objavljivanje bilo dela ili cele sadržine internet sajta nije dozvoljeno bez prethodne pisane saglasnosti Premije Plus. Pregledanje ili štampanje dela internet sajta dozvoljeno je isključivo za lične, nekomercijalne potrebe njenih korisnika.

 

Informacije u vezi sa 'kolačićima'

Na Sajtu koristimo ’kolačiće’ (cookies) kako bismo unapredili našu uslugu i pružili Vam bolje korisničko iskustvo. Korišćenjem ovog Sajta pristajete na upotrebu kolačića. U nastavku se možete detaljnije informisati o tome šta su to kolačići, kako ih koristimo i koje su Vaše mogućnosti u vezi sa upotrebom kolačića.

 

Uopšteno o  kolačićima    

Kolačići su male tekstualne datoteke koja se mogu upotrebljavati za prikupljanje podataka o korisnikovim aktivnostima na Sajtu. Kolačići se čuvaju na vašem računaru, tabletu, mobilnom uređaju (zajednički nazvani „računar“), a čuva ih internet pretraživač korisnika prilikom pregledanja internet sadržaja. Kolačići omogućavaju prepoznavanje korisnika prilikom njegovih ponovnih poseta Sajtu, čime se poboljšava korisničko iskustvo.

Kolačići prvog lica dolaze sa internet sajta koji posećujete i i na taj način internet sajtovi prikupljaju podatke koji će vam olakšati korišćenje pri svakoj novoj poseti. Kolačići trećeg lica na Vaše računare dolaze sa drugih internet mesta koja se nalaze na sajtu koji pregledate. Takvi su, na primer, pop-up oglasi i u tom slučaju uloga kolačića je da prate određeni sajt iz pozicije oglašavanja. Mi nemamo pristup niti kontrolu nad kolačićima trećeg lica te Vas upućujemo da se upoznate sa odgovarajućim pravilima o kolačićima trećih strana.

Kolačići takođe mogu biti privremenii ili trajni. Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjanju se sa Vašeg uređaja u trenutku zatvaranja internet pretraživača koji ste koristili za pregled Sajta. Uz pomoć ovih kolačića, prikupljaju se privremene podatke. Trajni ili sačuvani kolačići ostaju na Vašem  uređaju i nakon zatvaranja internet pretraživača. Uz pomoć ovih kolačića internet sajtovi prikupljaju podatke kako bi vam se olakšalo korišćenje. Primera radi, internet sajtovi koje zahtevaju unos korisničkog imena i lozinke “zapamtiće” Vaš unos koji će se pojavljivati pri svakoj novoj poseti istom sajtu.

 

Kako koristimo kolačiće na ovom sajtu

Neki kolačići koje koristimo neophodni su za pravilno funkcionisanje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korišćenju Sajta (statistiku), kako bismo mogli da ga prilagodimo potrebama svojih korisnika.

Funkcionalni kolačići su neophodni za korišćenje Sajta odnosno njegovih funkcionalnosti u punom obimu, tj. neophodni su za kvalitetan i ispravan rad Sajta i korisniku omogućuju pristup svim našim uslugama. U posebnu grupu funkcionalnih kolačića spadaju i bezbednosni kolačići koje koristimo npr. za token prilikom autentikacije.

Preferencijalni kolačići koriste se za čuvanje nekih korisničkih podešavanja, kako bi se pre svega poboljšalo korisničko iskustvo. Brisanjem ovih kolačića može učiniti rad sajta manje funkcionalnim, ali ne bi trebalo da potpuno onemoguće njegovo korišćenje.

Kolačići efikasnosti koriste se za unapređenje radnih osobina internet stranice; za poboljšanje doživljaja korisnika; itd.

 

Upotreba Google Analytics-a

Naš Sajt koristi Google Analytics, analitičku uslugu kompanije Google Inc. („Google“). Google Analytics može koristiti kolačiće, koji analiziraju vaše korišćenje Sajta. Informacije iz kolačića obično se prenose na Google server u SAD i tamo se čuvaju. U slučaju pretvaranja IP adrese u anonimnu na ovom sajtu, vaša IP adresa će biti skraćena unutar zemalja-članica Evropske unije ili druge strane u ovom Sporazumu u zoni Evropske ekonomske zajednice. Puna IP adresa biće preneta na Google server u SAD i skraćena samo u izuzetnim slučajevima. Po nalogu administratora sajta, Google će koristiti ove informacije za procenu vašeg korišćenja Sajta, pripremu izveštaja o aktivnostima na sajtu i pružanje usluga vezanih za Sajt i internet administratoru Sajta. Vaša IP adresa neće biti povezana sa ostalim podacima Googla. Možete sprečiti prikupljanje podataka iz kolačića o vašem korišćenju Sajta (uključujući vašu IP adresu) i obradu ovih podataka od strane Googla tako što ćete preuzeti i instalirati plug-in za pretraživač na sledećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Google Analytics šifra na ovom sajtu proširena je na 'gat._anonymizeIp ();'. Na taj način obezbeđujemo anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Za više informacija posetite Analytics cookies and privacy information.

 

Upotreba Facebook-a i ostalih društvenih medija

U naš Sajt uključili smo tzv. plug-in za društvene mreže: facebook.com (u daljem tekstu „Facebook“), Twitter itd. Kada posetite sajt, koja ima takav plug-in, pretraživač koji koristite preuzima vizualni prikaz plug-ina sa Facebooka, Twitter, itd. servera. Na taj način će serveri biti obavešteni da ste upravo posetili Sajt. Ako ste se prijavili na Facebook, platforma će preko plug-ina prepoznati koju internet stranicu našeg Sajta posećujete i povezaće je sa vašim ličnim nalogom na Facebooku. Ako kliknete “Like” (“Sviđa mi se”) ili slično dugme na platformama društvenih medija ili date komentar, plug-in će poslati ove podatke na vaš lični nalog npr. na Facebooku i sačuvati ga tamo. Pored toga, informacija da ste posetili naš Sajt prenosi se na platformu društvenih medija, bez obzira da li ste pritisnuli neki plug-in ili ne. Kako biste sprečili prenos i čuvanje podataka o vama i vašem surfovanju na Facebooku, odjavite se iz društvenih mreža pre posete našem sajtu. Za više informacijama o prikupljanju i korišćenju podataka, pogledajte politike privatnosti kod Facebooka, Twittera itd.

 

Vaše opcije u vezi sa korišćenjem kolačića

Kolačići se mogu kontrolisati i konfigurisati u internet pretraživačima koji koristite. Ukoliko se odlučite da onemogućite korišćenje kolačića i/ili da obrišete ranije instalirane kolačiće, neki delovi Sajta možda neće pravilno funkcionisati ili bi od Vas moglo da bude zatraženo da ponovo unesete neke lične podatke (kao što su ime za prijavu i lozinka) kako biste dobili pristup ograničenim delovima Sajta. Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati, možete da saznate na sledećim linkovima:

Google chrome

Internet Explorer

Firefox

O upravljanju kolačićima u ostalim internet pretraživačima, možete se informisati klikom na „Pomoć“ u meniju odabranog internet pretraživača.

 

Rešavanje sporova i nadležnost suda

Korišćenjem Sajta neopozivo pristajete da sve sporove proistekle u vezi sa korišćenjem ovog sajta rešavate sporazumno sa kompanijom Premija Plus. Za slučaj da se spor ne može sporazumno rešiti, nadležan je stvarno nadležni sud u Beogradu.

U slučaju da je korisnik usluge posredovanja u osiguranju nezadovoljan, ima pravo da dostavi Prigovor posredniku. U tu svrhu doneli smo Pravilnik o postupanju u slučaju prigovora korisnika usluga posredovanja u osiguranju, sa čijom se sadržinom korisnik može upoznati na stranici Kontakt na Sajtu. Ukoliko korisnik nije zadovoljan odgovorom posrednika na prigovor, svoja prava može ostvarivati u postupku mirnog rešavanja sporova putem medijacije, uz učešće Narodne banke Srbije, kao medijatora.

 

Kontakt podaci

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili komentar u vezi sa Uslovima Sajta, možete nam se obratiti na neki od sledećih načina:

Adresa: Kralja Petra 32/3, 11 000 Beograd

Telefon: 011/20 28 465, 011/20 28 463, 011/20 28 418

Mail: klik@premijaplus.rs